10 Tips om thuis de ultieme gaming setup te bouwen

In dit artikel geven we je alle tips om thuis de ultieme gaming setup te bouwen;

  • Wat mag er niet ontbreken aan je setup om te gamen
  • Waar moet je op letten bij gaming stoelen, schermen, headsets, en
  • We geven je voorbeelden van de vetste gaming setups

Er zijn mensen die van videospelletjes houden. Dan zijn er anderen die echt van videospelletjes houden. Of videospelletjes nu een gewoon tijdverdrijf voor je zijn of dat je een serieuze gamer bent die elke dag urenlang speelt, je bent waarschijnlijk een beetje trots op je gaming set up.

Misschien denk je erover een ruimte in te richten voor je PC gaming. Als dat zo is, zul je deze gids op prijs stellen. We gaan kijken naar 10 tips die je kunt gebruiken bij het inrichten van je gaming set up.

1. Het begint met de perfecte stoel voor je gaming setup

De meeste gidsen zullen je vertellen dat het allemaal begint met een goede PC. En het is waar dat goede en betaalbare spelcomputersde sleutel zijn om van je spelervaring te genieten.

Maar als je geen stevige stoel hebt staan, kun je last krijgen van rugpijn, wat tot ernstige rugproblemen kan leiden. Als je een fervent gamer bent, zul je uren in je stoel doorbrengen. Je stoel moet meer zijn dan een plastic stoel van lage kwaliteit. Het moet een investering zijn in je comfort en je gezondheid.

2. De juiste PC kiezen voor het setup

Een top-of-the-line PC zal je betere prestaties geven dan wat je zelfs van de beste spelcomputer zou krijgen. Kies bij de keuze van een PC er een met een processor die high-end spellen aankan.

Een gaming PC zal een speciale grafische kaart hebben. Die is ontworpen om vloeiendere beeldsnelheden en minder grafische vertraging te geven. Omdat je PC een krachtige processor zal hebben, wil je er ook een met een koelsysteem. Je zult moeten bepalen of je een traditionele koelplaat of koelventilator opstelling wilt, of dat je een vloeistof koelsysteem nodig hebt.

3. Het kiezen van een geschikte gaming monitor

Een monitor die voor gaming gebruikt wordt is anders dan eentje die je voor algemeen gebruik zou nemen. Een spel-monitor zal snelle verversing snelheden hebben, betere responstijden, en een betere kleurnauwkeurigheid.

Hoe beter de verversingssnelheid, hoe vloeiender het beeld zal zijn. Je zult ook moeten kiezen tussen paneeltechnologieën. Daartoe behoren TN, IPS, en VA.

4. Een projector gebruiken om te gamen

Als je voor een beamer of projector gaat, spelen weer andere criteria. Bij het kiezen van een beamer wil je er een vinden met een aantal lumen dat geschikt is voor je opstelling. Je wilt er een met een lage responstijd en een die een beeldresolutie biedt die geschikt is voor je behoeften. Speel je in een donkere kamer zonder veel omgevingslicht, dan kom je misschien weg met een beamer die niet meer dan 1.500 lm heeft. Speel je echter in een lichtere kamer met veel omgevingslicht, dan heb je misschien een projector nodig die 3.000 lm of meer heeft.

Als je overweegt een gaming beamer te kopen, kun je ook je bestaande thuisbioscoopprojector dubbel gebruiken, want vaak kan de kwaliteit iets beter zijn.

5. Het juiste bureau vinden voor je gaming setup

Een gaming bureau is het centrum van je spelervaring. Een geschikt bureau hebben maakt het verschil tussen het spel winnen in die laatste seconden en het spel uit je handen laten glippen. Factoren die in het scenario moeten meespelen zijn de prijs en de grootte van je bureau. Wat de grootte betreft, wil je dat het past in de kamer waarin je speelt. Klinkt eenvoudig, maar het is verrassend hoeveel mensen dit feit over het hoofd zien. Je wilt een bureau vinden dat comfortabel aanvoelt en waarmee je trots kunt pronken.

6. Een goede spelcontroller voor je PC vinden

Zowat elk spel dat je speelt gaat beter met een goede controller in je hand. Sommige van de controllers van je spelcomputers zijn compatibel met je PC. De draadloze Xbox controller kan bijvoorbeeld net zo goed op een Windows 10 PC werken als een bedrade controller. Er zijn bedrade en draadloze mogelijkheden voor controllers die variëren van €40 tot wel €220.

7. De juiste verlichting vinden voor je setup

Slimme verlichting wordt niet alleen gebruikt om je lichten uit en aan te doen. Slimme gloeilampen kunnen zelfs je game uitrusting beter maken met verlichting die oplicht op de beats en het ritme van je games. Ze kunnen van je hele huis een levende visualisator maken. Bedrijven als Phillips en Nzxt hebben gloeilampen, ventilatoren, en andere accessoires gemaakt die je spelervaring kunnen personaliseren.

8. Een gaming toetsenbord, essentieel in je gaming setup

Draadloze toetsenborden kosten bijna niets. Maar ze zijn niet gebouwd om te gamen. Een goed draadloos gaming toetsenbord zal geen enkele vertraging hebben. Het biedt je het tastgevoel dat je wilt, terwijl het tegelijk de mediaknoppen en macro toetsen biedt die je nodig hebt.

9. Een speciale gaming muis?

Heb je per se een gaming muis nodig? Nee. Elke muis met twee toetsen werkt. Een reden om een gaming muis voor je opstelling te overwegen is dat ze meestal geavanceerde optische lasersensoren hebben. De meeste gaming muizen laten een zekere mate van aanpassing door de gebruiker toe. Ze hebben een paar extra knoppen voor de spelers, en maken het mogelijk de gevoeligheid en snelheid aan te passen. En maak je geen zorgen over het prijskaartje, veel van de beste gaming muizen die er zijn hebben dezelfde functionaliteit als budget opties.

10. Een Gaming Headset Kiezen

Als je een gaming koptelefoon kiest, zoek je iets waarmee je van al het geluid van het spel kunt genieten zonder anderen te storen. Geluidskwaliteit is uiterst belangrijk. Om de geluidskwaliteit te krijgen die je wilt, kies je er een met een driver van 45 mm of hoger.

Er zijn een aantal spellen die niet zonder team gespeeld kunnen worden, dus wil je dat je koptelefoon een goede microfoon heeft.

Comfort is een andere factor waar je op moet letten. Zo niet, dan kan urenlang een spel spelen letterlijk pijnlijk zijn voor je oren.

Bepaal of je je koptelefoon open of gesloten wilt hebben. Een open koptelefoon stelt je in staat de geluiden om je heen te horen. Ben je echter een serieuze gamer die zich alleen op het spel wil concentreren, dan is een gesloten koptelefoon de juiste optie voor jou.

Bepaal tenslotte of je een bedrade of een draadloze koptelefoon wilt. Er zijn top-of-the-line gaming headsets die in beide mogelijkheden bestaan.

Conclusie bij je ideale gaming setup

Zoals je ziet komt er heel wat kijken bij het samenstellen van de ultieme gaming setup thuis. Elk van de onderwerpen die we bespraken zou een artikel op zich kunnen zijn, en we zullen sommige van deze punten in de toekomst misschien nog verder uitwerken.

Veel plezier met gamen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *