Of je nu het beste vrijgezellenfeest in de geschiedenis probeert te organiseren, of gewoon een onvergetelijk weekend met de jongens wilt, er zijn genoeg leuke dingen te bedenken voor een mannenuitje.

Hieronder staat een lijst van 8 verschillende ideeën voor een mannenuitje, opgesplitst in een paar verschillende soorten. Een mannenuitje is iets dat elke groep vrienden moet kunnen samenstellen, ongeacht het budget.

Laten we eerst eens kijken naar een handvol ideeën voor een mannenuitje voor de “gemiddelde” mannengroep. Dit zijn ideeën die bijna iedereen kan samenstellen. Deze zijn ideaal voor kerels die weten dat ze het plezier in de activiteit zelf kunnen brengen, en die wat meer op hun budget letten.

Ga naar een voetbalwedstrijd buiten de stad

Of je nu gewoon de ervaring van een voetbalwedstrijd in een andere stad wilt meemaken, of je onsterfelijke steun wilt betuigen terwijl je plaatselijke sporthelden op pad zijn. Een wedstrijd buiten de stad is een eenvoudige, ongecompliceerde vriendentripje met volop gelegenheid voor plezier. Er zijn weinig ervaringen gedenkwaardiger dan een trouwe supporter te zijn van het bezoekende team.

Kamperen

Nog zo’n typisch mannenuitstapje. Kamperen kan zo eenvoudig of zo complex zijn als je het zelf wilt maken. Wat is er mannelijker dan een tent en een slaapzak in een auto te gooien met een koelbox vol bier en eten, en voor een paar dagen naar een afgelegen, “off-the-grid” plek te rijden? Je maakt vuur, je grillt, en je komt in contact met je meer primitieve kant. In de Ardennen ben je zo!

Paintball

Meer een “lokaal uitje”, maar paintball is een verrassend leuke manier om een middag met de jongens door te brengen. Denk er maar eens over na: iedereen krijgt een “geweer”, je mag concurrerende teams samenstellen, en het gaat allemaal om de spanning van de jacht. Het is geen wonder dat paintball na al die jaren nog zoveel van zijn populariteit heeft behouden.

Kitesurfen

Weinig uitjes zouden zo gedenkwaardig zijn als vliegen over de golven. Op verschillende plekken aan de Nederlandse kust kan je leren kitesurfen. Zweef als een adelaar over het water met deze combinatie van surfen, snowboarden, en kiten in één onvergetelijke ervaring.

Maak een Road Trip

Een roadtrip is gemakkelijk te combineren met elk van de activiteiten op deze lijst. Samen in een auto of busje stappen en de open weg op gaan, kan een van de beste beslissingen zijn die je ooit in je leven neemt. Zelfs als je geen bestemming in gedachten hebt, spring je gewoon in de auto en zie je waar de weg je brengt voor een paar dagen.

Barbecue-universiteit

Niet alle ‘once-in-a-lifetime’ ervaringen hoeven een element van gevaar in te houden. Je kunt het voor je vrienden wat kalmer aan doen zonder iets van de pret te verliezen door naar een Barbecue Universiteit te gaan. Wordt een ware grillmaster.

Nu geven sommige mannen natuurlijk de voorkeur aan de open-ended, niet-georganiseerde soort van een mannenweekend. Als je liever het reisschema achterwege laat en gewoon in je eigen tijd een paar te gekke plaatsen zoekt om van te genieten, dan zijn hier de all-out bestemmingen die in je eigen tempo voor elk wat wils bieden:

Breng een week door in Dublin

Van winkelen tot cafés tot grote luxe, je mannenweekend kun je doorbrengen in het hart van Ierland. Breng wat tijd door om te zien waar Guinness bier wordt gebrouwen, of proef de heerlijke whisky in de Old Jameson Distillery. Combineer dat met een opwindend nachtleven en zelfs heerlijk golfen, en Ierland zou wel eens het perfecte mannenuitje kunnen zijn.

Skitrip

Nog zo’n hoofdbestanddeel van mannenweekend-ideeën. Een skitrip kan leuk zijn voor mannen van alle achtergronden en vaardigheidsniveaus. Zoek een ski-oord dicht bij huis zoals Winterberg, of trek er op uit naar meer ski-centrische plaatsen, zoals Tirol. Huur een paar ski’s en ga het weekend samen de hellingen op. En daarna lekker aan de apres-ski!

Of je nu iets kleins en lokaals wilt of het beste wat geld kan kopen, een mannenuitstapje is zeker een leuke, gedenkwaardige tijd met je beste vrienden. Besteed wat tijd aan het doorspitten van deze ideeën voor een mannenweekend, en met een beetje creativiteit kun je een ervaring hebben die je nooit zult vergeten. En wat er gebeurt tijdens een mannenweekend, blijft bij het mannenweekend toch?!